Riiklik Akadeemiline koreograafiaansambel “Berjozka”

15.mai

kell

19:00

“Berjozka” on täiesti eriline ansambel. Meil on kõik eriline – käed, vaade, kehaasendid ja veel meie kuulus tantsusamm! Kogu maailmas öeldakse: ”Berjozka” tüdrukud lausa hõljuvad  mööda lava”. Paljud on üritanud seda järgi teha, kuid tulutult, ei tule välja. Eriline harjumus, oskus ”rääkida” silmadega- see kõik on meie kool.

Esimesest lavale ilmumise hetkest kandub näitleja süda üle pealtvaatajatesse, pealtvaatajate südamed aga rändavad omakorda tantsijasse. Hämmastav nähtus, mille uurimine seisab  teadlastel alles ees. Õhus hõljub eriline aura etenduse algusest kuni lõpuni.”

Kollektiivi kunstiline juhendaja ja peakoreograaf Mira Koltsova.

Selle suurepärase kollektiivi asutaja Nadežda Nadeždina on suutnud luua tõelise vene ime, milles lisaks tantsuvirtuoossusele sisaldub ka siiras armastus rikkalike rahvuslike juurte vastu. Tänase seisuga kannab ansambel ”Berjozka” täie uhkusega tema nime. Nadeždinalikud šedöövrid kuuluvad tänaseni kollektiivi esinemiskavasse.

Algselt arenes ”Berjozka” nagu naiste tantsuansambel, iga esinemine oli mõeldud apoloogiana vene neiule, tema heasüdamlikkusele, õrnusele ja ilule. Maagiline hõljuv samm, oskus rääkida laval silmadega, rannetega, Nadežda Nadeždina ainulaadsed koreograafilised kompositsioonid (legendaarne ringtants ”Berjozka”, millest sai kollektiiv nime, ”Severnõi”, ”Lebjoduška”, ”Metelitsa” ja paljud teised) tõid ansamblile üheainsa hetkega ülemaailmse kuulsuse.

Praeguseks hetkeks ei ole ”Berjozkat” enam võimalik ette kujutada ilma meeskollektiivita, kuna vene rahvatants ise on valdavalt paaristants. Lisaks sellele tõid meeste tantsud ansambli repertuaari huumorinoodid. Näiteks ilmusid sinna ”Balaguurid”. Trikimeistritest solistid on publiku seas sama armastatud kui nende partneridki.

Pärast teatepulga ülevõtmist  ansambli  loojalt on NSV Liidu rahvakunstnik, akadeemik, ansambli kunstiline juht ja peakoreograaf Kira Koltsova juba üle 40 aasta hoole ja armastusega säilitanud loomingulist pärandit, arendades ja täiustades seda edukalt.
Lavaline võlu ja ligitõmme on teinud “Berjozkast” tõelise Venemaa aarde!

Üle 60 aastase ajaloo vältel on artistid esinenud  enam kui 80 välisriigis. ”Berjozkale” on tormiliselt aplodeeritud USA-s, Jaapanis, Soomes, Põhja- ja Lõuna- Koreas, Kolumbias, Argentiinas, Tšiilis, Venetsueelas, Kreekas, Hiinas, Itaalias, Türgis, Rootsis, Kasahstanis, Poolas, Küprosel ja mujal.

Kollektiivi lavaline ainulaadsus, liikumiste plastilisuse vastastikune läbiimbumine, meloodiad ja rütmid on sedavõrd täiuslikud, et publik satub vaimustusse ja köidavad ka kõige nõudlikumaid tippkoreograafia esitajate austajaid!

Loe lisainfot
  • Vanusepiirangut ja soodustusi ei ole
  • Pildistamine ja filmimine pole lubatud
Sulge lisainfo
Piletiinfo

Alexela Kontserdimajas toimuvatele üritustele on võimalik pileteid osta:

  • Piletilevi kassast Solaris Keskuse I korrusel
  • Piletilevi e-poest www.piletilevi.ee
  • Statoili jaamadest üle Eesti
  • Selveritest üle Eesti

Piletilevi müügipunktidest ostetud pileti hinnale lisandub üldjuhul teenustasu 0,90 € pileti kohta.
Alates 06.06.2016 rakendub Piletilevi.ee internetipoe kasutamise teenustasu 0,50 € pileti kohta. Ilma teenustasuta saab soetada pileteid järgmistest kassadest: http://www.piletilevi.ee/est/uldinfo/kuidasosta/teenustasud/
Eriürituste piletite teenustasude suurused võivad olla erinevad.

Piletimaailmast ostetud netipileti võib külastaja vahetada turvamärgistusega pileti vastu Piletimaailma müügipunktides. Prinditud pilet tagab sissepääsu üritusele!
NB! Kui Teil ei ole võimalust e-piletit printida, siis jätke meelde valitud ürituse andmed. Pileti saate Piletimaailma müügipunktist kätte, kui esitate ürituse andmed ja isikut tõendava dokumendi.

Kohapealt on võimalik pileteid osta Piletilevi kassast Solaris Keskuse I korrusel.

Täiendavat infot ürituste ja piletite kohta saab:

Sulge piletiinfo